Home / Bakliyat Yemekleri / Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
500 g Barbunya
1 adet Soğan
1 adet Patates
2 adet Havuç
1 diş Sarımsak
1 yemek kaşığı Salça
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı
Barbunyaları bir gece önceden suda bekletip, yıkayıp hafif yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzüp bir kenara alın.
Soğan, patates ve havuçları küp, küp doğrayın.
Zeytinyağını tencereye alın. Soğanları ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
Havuçlarıda ilave edin 2-3 dakika daha kavurun.
Ardından patates ince, ince kıyılmış sarımsak ve salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Son olarak barbunyaları ve tuzunu ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su koyup tencerenin kapağı kapalı bir şekilde patates ve havuçlar pişene kadar kısık ateşte pişirin.
Pişen yemeği ocaktan alıp soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine limon sıkıp maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir