Home / Bakliyat Yemekleri / Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
1 kg taze barbunya
2 tane kuru soğan
1 tane havuç
1 tane patates
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
Tuz, su
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı
İlk önce sebzeleri soyup doğruyoruz.
Soğan hariç diğer sebzeleri küp küp doğruyoruz.
Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
Üzerine salçayı ekliyoruz.
Doğradığımız sebzeleri ve sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz.
Barbunyayı da ekleyip beş dakika kavuruyoruz.
Tuzunu ve suyu ekleyip tencerenin ağzını kapatıyoruz.
Ben bütün baklagilleri düdüklü tencerede pişiriyorum.
Çok çabuk pişiyor ve zamandan kazanıyorum.
Kaynadıktan sonra 10 dakika yetiyor barbunyaların pişmesini için.
Piştikten sonra ılık servis ediyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir