Home / Yöresel Yemekler / Yöresel Yemekler: Tosunum

Yöresel Yemekler: Tosunum

Malzemeleri;

1 şişe maden suyu ,

1 yumurta ,

1 çorba kaşığı yoğurt ,

1 çay bardağı zeytinyağı ,

tuz ,

1 adet margarin ,

haşhaş ,

aldığı kadar un

Hazırlanışı:Hamur yoğrulur ve 8 parçaya bölünür. Her parça bir tabak büyüklüğünde açılarak yağlanır ve katlanır. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Her parça açılır, 4 parçaya bölünür. İçi konup kapatılır. Üzerine yağlı haşhaş sürülüp fırına verilir. İçinin hazırlanışı, 1 su bardağı yeşil mercimek iyice haşlanır. Süzülür., biraz yağla 1 adet doğranmış soğan kavrulur. Mercimek ilave edilir. Tuz ve karabiber konulur. Sunum; tercihen sıcak olarak servis yapılır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir