Home / Yöresel Yemekler / Yoğurtlu patates paçası Nasıl Yapılır

Yoğurtlu patates paçası Nasıl Yapılır

Yoğurtlu patates paçası tarifi için malzemeler
5 patates
2 yumurta
4-5 diş sarımsak
5 su bardağı orta yoğunlukta ekşi ayran
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Yoğurtlu patates paçası Nasıl Yapılır
Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla ezip püre haline getirin. Püreyi bir tencereye alıp 1.5 bardak su ilave edin ve ezerek karıştırın.
Ekşi ayranı ilave edip ezerek karıştırmaya devam edin. Pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip tencereyi ocağa alın.
Sarımsakları soyup ezin. Bir kapta yumurtaları çırpın. Karışım kaynamaya başlayınca sarımsak ve yumurtaları ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın.
Bir tavada tereyağını kızdırıp salçayı ezin. Hazırladığınız sosu patates paçasının üzerine gezdirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak servis yapın.
Yoğurtlu patates paçasını, klasik köfte ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Patates Paçası Püf Noktaları Nelerdir?

Patateslerin kabuklarını kolayca soyabilmek için haşladıktan sonra soğuk su içine koyun. 1-2 dakika beklettikten sonra kabuklarını soyabilirsiniz.
Sosu, servis edeceğiniz esnada hazırlayın. Aksi takdirde yemeğiniz çok sulu olacaktır.
Patateslerin lezzetini arttırmak için, patatesleri ezerken mayonez ilave edin ve iyice karıştırın.
Patates paçasına, haşlanmış kuşbaşı tavuk da ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Yoğurtlu Patates Paçası Kaç Kaloridir?

Yoğurtlu patates paçasının bir porsiyonu, yaklaşık 110 kaloridir. Bu tarifi, diyet listenize de ekleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir