Home / Pasta Tarifleri / Yelpaze Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Yelpaze Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Yelpaze Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
30 gramyaş maya1 yemek kaşığıtoz şeker1 su bardağıılık süt1 çay bardağısıvı yağ1 adetyumurta beyazı1 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)1 çay bardağısu3,5 su bardağıun1 su bardağıkaşar peyniri(içi için)1 adetyumurta sarısı(üzerine sürmek için)2 yemek kaşığısusam(üzerine serpmek için)
Yelpaze Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Geniş bir karıştırma kasesine yaş maya, toz şeker ve ılık sütü, maya ve şeker iyice eriyene kadar karıştırın.

Sıvı yağ, yumurta beyazı, tuz ve suyu da ekleyip tekrar karıştırın.

Unu da ekledikten sonra ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. 30 dakika mayalanmaya bırakın.

2 yumurta büyüklüğünde bezeler yuvarlayıp, unlanmış tezgahta parmaklarınız yardımıyla daire şeklinde açın.

Hamurun köşesine doğru kaşar peynirini koyup, hamurun ortasına doğru kapatın. Boşta kalan hamurun diğer yarısını bıçak yardımıyla ucu açılmayacak şekilde kesin.

Kesikli olan kısmı kapalı olan kısmın üzerine kapattıktan sonra yarım ay şeklinde esnetin ve fırın tepsisine alın.

Üzerilerine yumurta sarısı ve susam ekleyip 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir