Teremyağlı Analı Kızlı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım kilo yağsız dana kıyma
- 3 su bardağı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tel şehriye
- Tuz
- 3 su bardağı su
İç malzemesi;
- 250 gram yağlı kıyma
- 5 adet kuru soğan
- Yarım paket teremyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, pul biber, karabiber
Salçalı suyu;
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- Sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı karışık salça, pul biber
- Yarım tencere su
Teremyağlı Analı Kızlı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamur yoğurma kabına bulguru, kıymayı, yumurtayı, tel şehriye, unu ve tuzunu katıp karıştıralım yoğurmaya başlayalım.
- Suyunu da katıp iyice yoğuralım. Eğer suyu az gelirse ara ara katalım.
- İyice hamur açılır hazır hale gelene kadar yoğuralım.
- İç malzemesi için öncelikle kuru soğanı doğrayıp tavamıza alalım yağlarını bırakalım biraz soteledikten sonra kıymasını katalım beş- on dakika kavuralım.
- Baharatını, tuzunu atıp buzdolabında soğutalım.
- İç malzemesi ne kadar soğuk olursa o kadar iyi olur. Mesela akşamdan da kavurup bırakabilirsiniz.
- Suyu içinde derince bi tencereye yağları bırakalım eriyince salçaları katıp karıştırıp suyunu katalım tuzunuda atıp kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
- Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alalım parmağımızla çevire çevire oyalım.
- İçine kıymalı harçtan bir miktar bırakıp ağzını kapatalım anası bitince kızını yapalım.
- Hamurdan kabuklu fındık büyüklüğünde parçalar koparalım yuvarlayalım.
- Hamur bitince önce kaynayan suda önce anasını haşlayıp kevgirle süzgece alalım, sonrada kızını suya bırakıp pişene kadar haşlayalım.
- Küçük köfteleri de kevgire alalım.
- Servis tabağına önce köftelerden bırakalım sonradan suyundan bırakalım.
- Köfteler haşlama suyun da bırakılmamalı yoksa yumuşar yedikçe tabağımıza köfteden ve suyundan alalım istediğimiz zaman suyunu ısıtabilirsiniz.
- İsteğe bağlı yerken sumak ve limon sıkabilirsiniz. Afiyetler olsun kolay gelsin
İlk Yorumu Siz Yapın