Home / Yöresel Yemekler / Teremyağlı Analı Kızlı Tarifi

Teremyağlı Analı Kızlı Tarifi

Teremyağlı Analı Kızlı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım kilo yağsız dana kıyma
  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • Tuz
  • 3 su bardağı su

İç malzemesi;

  • 250 gram yağlı kıyma
  • 5 adet kuru soğan
  • Yarım paket teremyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, pul biber, karabiber

Salçalı suyu;

  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • Sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı karışık salça, pul biber
  • Yarım tencere su

Teremyağlı Analı Kızlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamur yoğurma kabına bulguru, kıymayı, yumurtayı, tel şehriye, unu ve tuzunu katıp karıştıralım yoğurmaya başlayalım.
  2. Suyunu da katıp iyice yoğuralım. Eğer suyu az gelirse ara ara katalım.
  3. İyice hamur açılır hazır hale gelene kadar yoğuralım.
  4. İç malzemesi için öncelikle kuru soğanı doğrayıp tavamıza alalım yağlarını bırakalım biraz soteledikten sonra kıymasını katalım beş- on dakika kavuralım.
  5. Baharatını, tuzunu atıp buzdolabında soğutalım.
  6. İç malzemesi ne kadar soğuk olursa o kadar iyi olur. Mesela akşamdan da kavurup bırakabilirsiniz.
  7. Suyu içinde derince bi tencereye yağları bırakalım eriyince salçaları katıp karıştırıp suyunu katalım tuzunuda atıp kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
  8. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alalım parmağımızla çevire çevire oyalım.
  9. İçine kıymalı harçtan bir miktar bırakıp ağzını kapatalım anası bitince kızını yapalım.
  10. Hamurdan kabuklu fındık büyüklüğünde parçalar koparalım yuvarlayalım.
  11. Hamur bitince önce kaynayan suda önce anasını haşlayıp kevgirle süzgece alalım, sonrada kızını suya bırakıp pişene kadar haşlayalım.
  12. Küçük köfteleri de kevgire alalım.
  13. Servis tabağına önce köftelerden bırakalım sonradan suyundan bırakalım.
  14. Köfteler haşlama suyun da bırakılmamalı yoksa yumuşar yedikçe tabağımıza köfteden ve suyundan alalım istediğimiz zaman suyunu ısıtabilirsiniz.
  15. İsteğe bağlı yerken sumak ve limon sıkabilirsiniz. Afiyetler olsun kolay gelsin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir