Tepsi Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
5 adet patlıcan
Yarım kilo kıyma ( ben kuzu kullandım)
3-4 iri diş sarımsak
2-3 adet domates
4-5 adet yeşil biber
Kırmızı toz biber, karabiber, tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tepsi Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
Patlıcanlarımız ince olmasın. Orta kalınlıkta olmasını tercih edin. Patlıcanlarımızı 1, 5-2 parmak eninde keselim.
Köftemizi hazırlıyoruz. Kıyma, dövülmüş sarımsak, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlabilirsiniz.
1 patlıcan 1 köfte olacak şekilde tepsiye diziyoruz.
Tepsinin orta boşluk kısmına 4-5 e böldüğümüz domates ve biberlerimizi koyuyoruz.
Komple tepsinin üzerine hafif tuz serpip, 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 1 saate yakın pişiriyoruz.
Yemeğin pişip pişmediğini patlıcanları kontrol ederek anlayabilirsiniz.
Patlıcanlar iyice yumuşak olmuşsa pişmiştir.
Şimdiden kolay gelsin Afiyet olsun.
İlk Yorumu Siz Yapın