Tavuklu Şiş Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 4 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt
- 1 adet tavuk göğsü(küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığıtere yağı
- 1 yemek kaşığısıvı yağ
- 0,5 çay kaşığıtoz acı biber
- 1 çay kaşığıpul biber
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 yemek kaşığıtereyağ
- 1 tatlı kaşığınane
- 0,5 çaytoz biber
- 1 çay kaşığıpul biber
Tavuklu Şiş Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce tavukları hatırlayalım. Küp doğranmış tavukları ısıtılmış, tereyağ ve sıvı yağı kızdırılmış tavaya ekleyin ve orta ateşte pişirin.
- Üzerine tuz, karabiber ve toz biber ekleyip, piştikten sonra ocaktan alın.
- Yufkaları elinizdeki şişin enine eşit olacak şekilde kesin.
- Şiş yardımıyla yufkayı rulo haline getirin ve yapışması için sonunda fırça ile su sürüp kapatın.
- Şişi yufka rulosunun içerisinden çıkarın.
- 1 parmak kalınlığında olacak şekilde yufkaları kesin.
- Yufkaları kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
- Bir tabağa kızarmış yufkaları alın ve üzerine çırpılmış yoğurt ve sotelenmiş tavukları ekleyin.
- Son olarak tereyağında kızdırılmış nane, toz biber ve pul biberli karışımı üzerine gezdirdikten sonra servis edin.

İlk Yorumu Siz Yapın