Home / Sebze Yemekleri / Tavuklu pırasa tarifi

Tavuklu pırasa tarifi

İçindekiler
8 dal körpe pırasa
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 parça tavuk göğüsü
3 çorba kaşığı yoğurt

Bugün Yemek Okulu’nda hem 7 dakikada yapabileceğiniz hem pırasa sevmeyenlerin bile hayır diyemeyeceği çıtır çıtır tavuğuyla, sarımsaklı yoğurdu ve lezzetli domates sosuyla kendini iskender zanneden Refika’ca pırasa yaptık.

• 8 dal pırasayı 1 cm kalınlığında doğrayın.
• Tavanın altını açın ve içerisine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip ısıtın.
• Isınan tavaya pırasaları ilave edip kavurmaya başlayın iyice kızarıp yer yer kahverengileşinceye kadar bu işleme devam edin sonrasında azıcık sıcak su koyun.
• Pırasaları tavadan almaya yakın üzerine 1 tutam tuz ekleyin.
• 1 parça tavuk göğsünü tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve içerisine 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon ve 1 tutam pul biberi ekleyip karıştırın.
• Ayrı bir tavayı alıp altını açın içerisine tavukları ekleyip renkleri kahverengileşinceye kadar kavurun.
• 3 çorba kaşığı yoğurdun içerisine ezilmiş 2 diş sarımsak ve 1 tutam karabiber ekleyip karıştırın.
• Ayrı bir sos tavasında, 1 çorba kaşığı tereyağının içerisine 1 çorba kaşığı domates salçasını ekleyin karıştırın ve 1 tutam pul biber, 1 çorba kaşığı sıcak su ekleyin.
• Tabağa ilk olarak kavurulan pırasaları, üzerine sarımsaklı yoğurdu, tavukları ve en son lezzetli domates sosunu da gezdirince yemeğiniz emrinize amade.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir