Home / Sebze Yemekleri / Tas Kebabı Tarifi Yapılışı

Tas Kebabı Tarifi Yapılışı

Anne Usulü Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr kuzu kuşbaşı (taze olmasına dikkat edin)
  • 3 adet patlıcan
  • 1 baş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet sivri biber salça
  • Karabiber, kimyon, tuz

Anne Usulü Tas Kebabı Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba size ekmek banmalık bir anne tarifi

  1. Öncelikle patlıcanları yuvarlak kesip kızartıyoruz sonra patlıcanları bir tabağa alıyoruz ama altına peçete koymayalım yağı süzülmesin.
  2. Sonra tencere yağ alıyoruz küp küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları yağda kavuruyoruz.
  3. Etleri ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz sonrasında yemeklik doğranmış biberleri ekliyoruz.
  4. Biraz daha kavuruyoruz sonrasında salça ve baharatları ilave edip karıştırın suyunu koyup yaklaşık 25 dakika pişiyoruz.
  5. Ateş çok kısık olmayacak ardından son olarak patlıcanları ilave ediyoruz ama çok karıştırmıyoruz çünkü patlıcanlarımız ezilmesin bir 15 dakika daha kısık ateşte pişiriyoruz. Sonuç harika olacak afiyet olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir