Tandır tarifi için malzemeler
1 adet kuzu kol (5-6 parçaya ayrılmış)
15 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
1 dal kekik (İnce kıyılmış)
2 yaprak kuru adaçayı (İnce kıyılmış)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
Tandır Nasıl Yapılır
Muhteşem lezzetiyle akıllarda kalacak nefis tandır yemeğimize başlayalım.
Soğanları yaprak yaprak ayırın. Sarımsakları da ince ince kıyın. Eti bütün marine malzemeleriyle karıştırıp en az 1-1.5 saat marine edin.
Ertesi gün bu karışımı fırın poşetine yerleştirip poşetin ağzını sıkıca bağlayın ve poşetin üzerinde kürdanla birkaç delik açın. Poşeti tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1-1.5 saat pişirin.
İlk Yorumu Siz Yapın