Home / Bakliyat Yemekleri / Sütlü Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

Sütlü Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

Sütlü Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağıkuru fasulye
  • 1 su bardağısu
  • 2 su bardağısüt
  • 100 gramsucuk
  • 1 adetkuru soğan (ince ince kıyılmış)
  • 1 adetdomates
  • 1 yemek kaşığıbiber salçası
  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 2-3 adetkurutulmuş acı biber
  • 1 tatlı kaşığıkimyon
  • 1/4 adetlimonun suyu
  • 1 çay kaşığıtuz

Sütlü Kuru Fasulye Tarifinin Püf Noktası

Kuru fasulyelerinizi bir gece önceden suyun içinde mutlaka bekletin. Bekletmeyi unutursanız da düdüklü tencerede ön pişirme uygulayın. İçerisine dilerseniz kuşbaşı et, pastırma da ekleyebilirsiniz.

Sütlü Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geceden ıslattığınız kuru fasulyenin fazla suyunu süzdürün. İçerisine süt ve suyu ekleyin. Kapağı kapalı bir şekilde 1 saat kadar bekletin.
  2. Ardından orta ateşte, üzerinden köpükleri alarak ve karıştırarak 10-15 dakika yumuşayana kadar kaynatın. Ocaktan alın ve süzdürün.
  3. Bir tencerenin içerisine tereyağı, soğan, sıvı yağ, salçayı alın ve güzelce kavurun. Ardından doğranmış ya da rendelenmiş domatesi alın. Domates eriyene kadar biraz daha karıştırın.
  4. Süzdürdüğünüz kuru fasulyeleri ilave edin. Üzerine 2 su bardağı kadar su, limon suyu, baharatlar ve tuzu ekleyin. Pişmeye bırakın.
  5. 5 dakika pişirdikten sonra doğranmış sucukları ve kurutulmuş acı biberleri ekleyin. Güzelce karıştırarak pişirmeye bırakın. Ortalama 15-20 dakika daha pişirdikten sonra yemeğiniz hazır. Afiyetler olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir