Supangle Nasıl Yapılır?
Malzemeler
Malzemeler
- 1 litre süt (5 su bardağı),
- 1.5 çay bardağı toz şeker,
- 1 türk kahvesi fincanı un,
- 1 türk kahvesi fincanı buğday nişastası,
- 1 türk kahvesi fincanı mısır nişastası,
- 3 çorba kaşığı tepeleme kakao,
- 1 adet yumurtanın sarısı,
- 80 gr kadar bitter çikolata (1 paket ),
- 1 paket vanilya.
Üzeri İçin
- Hindistan cevizi,
- Fındık veya fıstık.
Hazırlanışı
- Tencereye yumurtanın sarısını ve 1 su bardağı sütü koyalım ve iyice karıştıralım.
- Üzerine toz şekeri, kakaoyu, nişastaları, unu ve vanilyayı ilave edip karıştıralım.
- Kalan sütü içine ilave edip karıştıralım.
- Kısık ateşte koyulaşana dek karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra küçük parçalara ayırdığımız çikolatayı ilave edelim.
- Çikolatalar eriyinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Hazırladığımız supangleyi kuplara paylaştıralım.
- Oda sıcaklığına gelen supangleleri buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
- Ev yapımı supanglelerin üzerine hindistan cevizi veya ezilmiş fındık, fıstık ile süsleyip servis yapalım.
- 1 litre süt (5 su bardağı),
- 1.5 çay bardağı toz şeker,
- 1 türk kahvesi fincanı un,
- 1 türk kahvesi fincanı buğday nişastası,
- 1 türk kahvesi fincanı mısır nişastası,
- 3 çorba kaşığı tepeleme kakao,
- 1 adet yumurtanın sarısı,
- 80 gr kadar bitter çikolata (1 paket ),
İlk Yorumu Siz Yapın