Home / Pasta Tarifleri / Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Sodalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağıılık süt3/4 su bardağısıvı yağ1 su bardağısoda1 yemek kaşığıtoz şeker1 silme tatlı kaşığıtuz1 küçük paketyaş maya2.5-3 su bardağıelenmiş un1 adetyumurta sarısıİç harcı için100 grambeyaz peynir100 gramkaşar loru1 dalfesleğen1’er dalince kıyılmış dereotu, maydanoz, nane
Sodalı Poğaça Tarifinin Püf Noktası
Mayalanma süresini aceleye getirmeyin. Yaş maya ve kuru maya kullanımında mayanın diğer malzemelerle birleşmeden önce aktive olması gerekmektedir. Bu sebeple mayayı önceden ılık suyla açın ve en son tuzla temas edecek şekilde malzemelre ilave edin. Kış aylarında ılık su kullanarak mayalandırma sürecini kısaltabilirsiniz. Mayanın direkt tuzla teması mayanın yapısının bozulmasına neden olacaktır.

Sodalı Poğaça Tarifinin Pişirme Önerisi
Tepsiye aralıklar dizmeyi ihmal etmeyin çünkü hem mayalanırken büyüyecekler hem de pişerken kabaracaklar.

Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Ilık süt, şeker ve yaş mayayı bir kapta karıştırın ve yaş mayayı sütün içerisinde iyice eritin. 5 dakika kadar bu şekilde beklesin.

Elenmiş unun önce 2.5 bardağını bir kaba alın, ortasını havuz gibi açın ve yumurta sarısı dışındaki bütün malzemeleri havuza koyun.

Tüm malzemeyi elinizle iyice karıştırın, eğer hamur yapış yapış ise kontrollü olarak un eklemeye devam edin. Yumuşak ama yapışmaz bir hal alınca, hamurun üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.

30 dakika 1 saat kadar mayalandıktan sonra, elinizi hafif unlayıp, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzun içiyle yuvarlayın. Hafif bastırıp ortasına iç harcı yerleştirin ve tekrar yuvarlayın.

Yağlı kağıtla kapladığınız tepsiye aralıklarla yerleştirin, üzerine hafif nemli bir bez örtün ve 20 dakika kadar 2. mayalanmaya bırakın.

Fırını 180 derecede ısıtın.

Sürenin sonunda, yumurta sarılarını sürün, çatalın tersiyle çizikler atın ve önceden ısınmış fırına atın. Üzeri kızarana kadar pişirin.

Sodalı Poğaça Tarifinin Servis Önerisi
Fırına vermeden önce dilerseniz çörek otu veya susam ile süsleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir