Home / Yöresel Yemekler / Sepet Hamsi Tava Tarifi

Sepet Hamsi Tava Tarifi

Sepet Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler
1 kg hamsi
2 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı toz tarhana(varsa)
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Sepet Hamsi Tava Tarifi Yapılışı
Ayıklanan balıklar yıkanıp süzülür.
Harcın 3 te 2 si mısır unu, kalan 3 te 1 i beyaz un ve bir tatlı kaşığı tarhana harca eklenir.
Tuz karabiber de eklendi mi harç tamam??
Suyu süzülen balıklar harçla bulanır ve tavaya sepet şekli verilerek dizilir.
2-3 yemek kaşığı yağ eklenip kızarana kadar pişirilir.
Diğer yüz de aynı şekilde çevrilir yağ eklenip pişirilir.
Servise hazır balıklarınızı ziyan etmemek için olmazsa olmaz roka ve soğanla yiyiniz 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir