İçindekiler
- 1 demet Semizotu
- 1 adet Kabak
- 1 adet Havuç
- 2 adet Küçük Salatalık
- 1 avuç Badem
- 4 çorba kaşığı Zeytinyağı
- 1 adet Limonun Kabuğu
- 1 adet Limon Suyu
- 3 çay kaşığı Tuz
- 5 çorba kaşığı Yoğurt
- 1 çay kaşığı Hardal
- 1 çay kaşığı Karabiber
- 2 dilim Bayat Ekmek
- 4 adet Biber Turşusu

- Basit ama zengin bir semizotu salatası yapacağız.
- İlk önce iyice yıkanmış olan bir demet semizotunu genişçe kabına alın.
- 1 adet limonun dış kabuğunu uzun şeritler halinde soyup, salataya eklemek üzere kenara koyun.
- Soyduğunuz limonun yarısını sıkın ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuzla beraber semizotuna ekleyip iyice karıştırın.
- 1 adet kabağın kabuğunu çekirdekli kısma gelene kadar, 1 adet havucu ve 2 adet küçük salatalığı sebze soyucu ile soyup, semizotunun üzerine ekleyin.
- Salatanın yoğurt sosu için bir kaseye 5 çorba kaşığı yoğurt, kalan yarım limonun suyu, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı hardal ekleyip karıştırın.
- Artık salatamız servise hazır. Hazırladığınız yoğurt sosla salatanızı karıştırın.
- Son dokunuş olarak 4 adet biber turşusu, limon kabuğu rendesi ve kabaca doğradığınız 1 avuç badem içini de üzerine yerleştirin.
- Üçgen şeklinde kestiğiniz, kızartılmış ekmek dilimlerini de ekleyip, salatanızı afiyetle yiyebilirsiniz.
İlk Yorumu Siz Yapın