Home / Çorba Yemekleri / Sarımsaklı Arpa Şehriyesi Çorbası Tarifi

Sarımsaklı Arpa Şehriyesi Çorbası Tarifi

Malzemeler
1 tane kapya biber
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça (yarısı biber yarısı domates)
1 su bardağı arpa şehriyesi
1, 5 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) demet maydanoz ve dereotu karışık (sadece biriside olur)
5-6 dal taze nane
1, 5 litre su (2 su bardağı et suyu veya tavuk suyu)
Sarımsaklı Arpa Şehriyesi Çorbası Tarifi Yapılışı
Çalışan hanımlara da, yapımı kolay çorba arayanlara da, bu tarifi öneririm. Bu tarifle arpa şehriyesi çorbasını sevmeyende sevecek 🙂 Acil durum çorbalarından biridir, kısa zamanda pişen, lezzette diyebiliriz.

Yağı çorbayı pişireceğimiz tencereye alıp, minik minik kesilmiş sarımsağı ve kapya biberi biraz pişiriyoruz karıştırarak.
Salçayı da ekleyip pişiriyoruz.
Et suyunu ve suyu ilave ederek (su kaynar olmalı) arpa şehriyeyi kaynayan suya dökerek, karıştırıp (arpa şehriyeyi suya dökünce suyun ısısı düşeceğinden kaynaması durur sonra tekrar kaynar) kaynayınca ocağı kısıp, arpa şehriyeler pişene kadar kaynatıyoruz. (kısa sürede pişecektir zaten)
Pişen çorbanın üzerine, ayıklanıp yıkanıp kesilmiş maydanoz, dereotu, naneyi ve tuzu dökerek karıştırıp tencerenin kapağını kapatarak, dinlenip aroması birbirine karışmasını sağlıyoruz.
Çorbamız servise hazır.
Deneyenlere afiyet- i şifa olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir