Home / Tatlı Tarifleri / Saray Helvası Tarifi Yapılışı

Saray Helvası Tarifi Yapılışı

Saray Helvası Tarifi İçin Malzemeler
2, 5 su bardağı un
1 su bardağından biraz az pudra şekeri
125 gram tereyağı veya margarin
Saray Helvası Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar .

Öncelikle ocak çok kısık olmakla beraber iki buçuk su bardağı unumuzu yapışmayacak bir tavaya alıyoruz.
Ocağımız kesinlikle çok kısık olmalı yoksa un yanar.
Devamlı karıştırıyoruz bu karıştırma yaklaşık 15-20 dakika sürebilir kesinlikle unda kahverengi veya kararma olmayacak. Siz ocağınıza göre sürenizi ayarlayabilirsiniz.
Unun kokusu çıkmaya başlayınca 125 gram tereyağını ekliyoruz.
3-4 dakika karıştırdıktan sonra pudra şekerini ekliyoruz .
Pudra şekerini ekleyince ocağın altını kapatıyoruz .
Birkaç dakikada pudra şekerini yedirmeye çalışacağız.
Ufak bir kaba karışımımızı döküyoruz iyicene kaşıkla bastıracağız.
Kaşıkla bastırdıktan sonra su bardağının altı ile de bastırıyoruz .
Bu bastırma işlemi çok önemli ne kadar bastırırsak o kadar daha iyi olur.
Basma işlemi bittikten sonra istediğimiz şekilde kesiyoruz ve buzdolabına atıyoruz.
En az 2- 3 saat buzdolabında bekledikten sonra çıkarıyoruz.
Kestiğimiz yerlerin üzerinden tekrar kesiyoruz bir tabağa diziyoruz.
İsterseniz benmari yöntemi ile erittiğiniz çikolatayı üzerine dökebilirsiniz şimdiden yapanlara Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir