Saray Helvası Tarifi Yapılışı

Saray Helvası Tarifi İçin Malzemeler
2, 5 su bardağı un
1 su bardağından biraz az pudra şekeri
125 gram tereyağı veya margarin
Saray Helvası Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar .

Öncelikle ocak çok kısık olmakla beraber iki buçuk su bardağı unumuzu yapışmayacak bir tavaya alıyoruz.
Ocağımız kesinlikle çok kısık olmalı yoksa un yanar.
Devamlı karıştırıyoruz bu karıştırma yaklaşık 15-20 dakika sürebilir kesinlikle unda kahverengi veya kararma olmayacak. Siz ocağınıza göre sürenizi ayarlayabilirsiniz.
Unun kokusu çıkmaya başlayınca 125 gram tereyağını ekliyoruz.
3-4 dakika karıştırdıktan sonra pudra şekerini ekliyoruz .
Pudra şekerini ekleyince ocağın altını kapatıyoruz .
Birkaç dakikada pudra şekerini yedirmeye çalışacağız.
Ufak bir kaba karışımımızı döküyoruz iyicene kaşıkla bastıracağız.
Kaşıkla bastırdıktan sonra su bardağının altı ile de bastırıyoruz .
Bu bastırma işlemi çok önemli ne kadar bastırırsak o kadar daha iyi olur.
Basma işlemi bittikten sonra istediğimiz şekilde kesiyoruz ve buzdolabına atıyoruz.
En az 2- 3 saat buzdolabında bekledikten sonra çıkarıyoruz.
Kestiğimiz yerlerin üzerinden tekrar kesiyoruz bir tabağa diziyoruz.
İsterseniz benmari yöntemi ile erittiğiniz çikolatayı üzerine dökebilirsiniz şimdiden yapanlara Afiyet olsun.




İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir