Home / Pasta Tarifleri / Sandal Börek Tarifi

Sandal Börek Tarifi

Sandal Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 250 kıyma
  • Orta boy 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam fesleğen
  • Tuz ,karabiber, tozbiber

Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)

Sandal Börek Tarifi Yapılışı

  1. İç malzemeyi hazırlayalım ilk önce.
  2. Kıymayı az tereyağında kavurun, soğan ve biberleri doğrayıp kavrulan kıymaya ilave edin .
  3. Patatesleri rendeleyin suyunu çıkarın iç harca atıp kavurun.
  4. Baharatları da atıp altını kapatın soğutun.
  5. Sosu hazırlayın.
  6. Yufkayı serin sostan dökün üzerine 2.  yufkayı serin.
  7. Üzerine sostan dökün.
  8. 8 eşit parçaya bölün.
  9. Geniş yerden sarmaya başlayın resimde anlattığım gibi şekil verin.
  10. Sonra yumurta sarısını sürüp iç malzemeyi dökün.
  11. Üzerine dilerseniz domates ve biberle süsleyip önceden ısıtılmış  180 derece fırında pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir