Sandal Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 250 kıyma
- Orta boy 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Bir tutam fesleğen
- Tuz ,karabiber, tozbiber
Sosu için
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
Sandal Börek Tarifi Yapılışı
- İç malzemeyi hazırlayalım ilk önce.
- Kıymayı az tereyağında kavurun, soğan ve biberleri doğrayıp kavrulan kıymaya ilave edin .
- Patatesleri rendeleyin suyunu çıkarın iç harca atıp kavurun.
- Baharatları da atıp altını kapatın soğutun.
- Sosu hazırlayın.
- Yufkayı serin sostan dökün üzerine 2. yufkayı serin.
- Üzerine sostan dökün.
- 8 eşit parçaya bölün.
- Geniş yerden sarmaya başlayın resimde anlattığım gibi şekil verin.
- Sonra yumurta sarısını sürüp iç malzemeyi dökün.
- Üzerine dilerseniz domates ve biberle süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
İlk Yorumu Siz Yapın