Home / Pasta Tarifleri / Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker (120 g)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un (110 g)
1 paket vanilya
Krema için:

500 ml süt
1 paket vanilya
2,5 yemek kaşığı un (50 g)
1 yemek kaşığı nişasta (15 g)
4 yemek kaşığı şeker (65 g)
1 yemek kaşığı tereyağı
Arası için;

Muz
Üzeri için;

1 poşet krem şanti
150 ml soğuk süt
Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
İlk olarak pastanın kreması hazırlanır. Krema için bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri katarak koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştırın. Daha sonra pandispanya hazır oluncaya kadar hızlı bir şekilde soğuması için başka bir kaba alarak üzerini hava almayacak streçleyin ve soğumaya bırakın.
Pastamızın pandispanyasını hazırlayalım. Yumurtaları ve şekeri derince bir kapta karışım beyazlayana kadar iyice mikser yardımı ile çırpın. Daha sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın.
Pandispanyamızı pişirelim. Tepsiye yağlı kağıt sererek hamuru her yeri eşit ince bir katman olacak şekilde yayın. Fırın tepsisini tezgaha vurarak ya da ileri geri sallayarak eşit bir şekilde yayıldığından emin olun ve önceden ısıtılmış 170 derece fansız fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.
Kekimizi rulo yapalım. Kek pembeleştikten sonra fırından çıkarın, başka bir pişirme kağıdı üzerine ters çevirin.
Altındaki pişirme kağıdını soyun. Kenarları çok düzgün değilse bıçak ile keserek düzeltin.
Pastamızın kremasını sürelim. Hazırladığımız kremanın tamamını üzerine yayın. Daha sonra ortadan ikiye kestiğiniz muzu veya sevdiğiniz diğer meyvelerden kremanın üzerine yerleştirdikten sonra pişirme kağıdı ile rulo şeklinde sarabilirsiniz, böylece meyveli rulo pastalar yapabilirsiniz.
Pastamızın buzdolabında dinlendirelim. Hazırlanan ruloyu iyice soğuması için üzerini streçleyin, en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin. Aksi halde üzerine sürdüğünüz krem şanti eriyecektir.
Pastanın üzerini kaplayarak süsleyelim. Pasta soğuduktan sonra krem şantiyi hazırlayarak kekin üzerini tamamen kapatın. Fındık, hindistan cevizi ya da pasta şekerleri ile istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Dilerseniz benim gibi pişirme kağıdını katlayarak sıkma torbasına benmari usulü erittiğiniz çikolatayı doldurabilir, sonrasında kağıdın ucunu keserek pastanızın üzerine şekiller verebilirsiniz. Son olarak toz fıstık serpip meyvelerle de süsleyebilirsiniz. Pastanızı dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun
Notlar: Pastanızı kakao ile karıştırdığınız Hindistan cevizi ile de kaplayabilirsiniz. File badem de pasta süslemekte tercih ettiğim malzemelerde biridir. Sanıldığı kadar zor değil, tüm pastayı dolapta beklemesini saymazsak yarım saatte hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bir gece buzdolabında dinlendirirseniz daha da lezzetli olacaktır 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir