Püre Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet haşlanmış patates
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Karabiber
- Tuz
Püre Tarifi Yapılışı
En sevdiğim ve tek başına bile yiyebileceğim bir lezzet. Herkesin bildiği gibi etin ve tavuğun yanına müthiş yakışıyor.
- Ben hem bu şekilde yapıyorum, hem de patatesi soyup süt ile haşlayarak yapıyorum.
- Patatesi soyup eziciyle pürüzsüz oluncaya kadar eziyoruz.
- Diğer malzemeleri de katıp ocağın küçük bölümüne alıyoruz.
- Kaşar ve tereyağı eriyinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz.
İlk Yorumu Siz Yapın