Home / Pasta Tarifleri / Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adetyumurta
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 1 su bardağıportakal suyu
  • 1 su bardağısüt
  • 1/2 su bardağısıvı yağ
  • 3 su bardağıun
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 yemek kaşığırendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 paketvanilya
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 3 yemek kaşığıpudra şekeri

Portakallı Kek Tarifinin Püf Noktası

Bardak ölçünüze göre un miktarı değişecektir. Ununuzu 250 ml’lik bardaklarda ölçerek ilave edin. Küçük bir su bardağı kullanıyorsanız 3,5- 4 su bardağı kadar un kullanmaya özen gösterin. Arzuya göre kek harcına tarçın ve unlanmış kuru üzüm ilave edebilirsiniz.

Portakallı Kek Tarifinin Pişirme Önerisi

Pişirme süresi fırınınızın performansına göre değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle fırınınızda 170 derecede 40 dakika pişirme ya da 180 derecede 35 dakikada pişirebilirsiniz.

Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 3 adet yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle birlikte güzelce çırpın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir