Home / Bakliyat Yemekleri / Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
Pirinçleri 1 saat önceden sıcak su ile ıslatın.
Pilavı yapmadan önce pirinçleri suyu berraklaşana kadar iyice yıkayın.
Tencereye yağları koyun ve arpa şehriyeyi rengi kahverengiye dönene kadar kavurun.
Pirinçleri de ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun.
Pirinçlerin şeffaflaşmaya başladığını gördüğünüzde 3 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
Tuzunu da ekleyin ve kapağını kapatın.
2-3 dakika kadar sonra ocağın altını iyice kısın.
Pirinçler suyunu tamamen çekince ocağı kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın.
Yaklaşık 30 dakika kadar pilavı servis edebilirsiniz.
Pirinç Pilavı Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 su bardağı sıcak su
Tuz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir