Home / Yöresel Yemekler / Peynirli Kaşarlı Pide Tarifi Yapılışı

Peynirli Kaşarlı Pide Tarifi Yapılışı

Peynirli Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;

1 paket yaş maya
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 kilo un
İç harç için:

2 yumurta
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Maydanoz
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine sürmek için :

1 yumurta
Peynirli Kaşarlı Pide Tarifi Yapılışı
Hamuru hazırlayalım :Derin bir kabın içine su, süt, maya, yağ, tuz ve şeker ilave edip karıştırılır.
Unu yavaş yavaş ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Yarım saat dinlendirelim.
İç harcımızı hazırlayalım; Bir kaba köy peyniri, beyaz peyniri, maydanozu, sıvı yağı ve 2 yumurta kırıp karıştırın eğer çok katı ise 3. de ilave edin. Aşırı akışkan olmamalı.
Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün.
Biraz unla açıp içine harcımızdan koyup ve üzerine kaşar peyniri koyalım iki taraftan tutup kapatalım.Resimler gibi.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek kenarlarına yumurta sürelim.
200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir