Pazı Yemeği Nasıl Yapılır ?

Malzemeler

  • 1 bağ pazı
  • 1 büyük patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı yıkanmış pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Kaynamış su

Pazı Yemeği Nasıl Yapılır ?

pazi-yemegi

Pazılarımızı birer parmak genişlikte doğradıktan sonra yıkıyoruz. Tencereye suyumuzu ve pazılarımızı koyup 3,4 dakika haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Ayrı bir tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz. Soğanı dilimleyip tencereye alıyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz. Patateslerimizi soyup küçük küp küp dilimliyoruz ve tenceremize alıp 1 kaşık salça ilave edip karıştırıyoruz. Pirinç ve pazılarımızıda tenceremize alıp tuzunu karabiberini koyup üzeri kapanacak şekilde sıcak su ilave edip kapağını kapatıyoruz ve suyunun yarısını çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.




İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir