Home / Bakliyat Yemekleri / Pazı Kızartması Tarifi

Pazı Kızartması Tarifi

Pazı Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ pazı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta

Pazı Kızartması Tarifi Yapılışı

Merhaba bu benim çok sevdiğim bir tarif. Aslında annemin eskiden beri pazı saplarını değerlendirme amaçlı yaptığı bizim de afiyetle yediğimiz leziz yemeğimiz. Sizlere de denemenizi öneririm.

  1. Güzelce yıkadığımız pazımızı doğradıktan sonra düdüklü tencerede yarısına gelecek kadar su ve bir yemek kaşığı tuz ekleyerek 10 dakika kaynatıyoruz.
  2. Daha sonra pazıyı içine süzüp hatta elimizle sıkarak bütün suyunu aldıktan sonra ayrı bir tencereye alıyoruz.
  3. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile suyun bulanıklığı geçene kadar kızartıyoruz.
  4. Ocaktan almadan 5 dakika önce üzerine iki yumurta kırıp karıştırıyoruz ve yemeğimiz servise hazır.
  5. Dilerseniz yanında domatesle dilerseniz yoğurtla ki yoğurtla şahane oluyor tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 💕💕

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir