Home / Yöresel Yemekler / Patlıcan nasıl közlenir?

Patlıcan nasıl közlenir?

Türk mutfağında uzun yıllardır varolan patlıcan közlemesinin en vazgeçilmez şekli tabii ki mangalda yapılanıdır. Patlıcanlar geçmeye başlayan köz ateşinde, ızgara üzerinde sürekli çevirerek pişirilir. Bu yöntemle közlenmiş patlıcanın diğerlerine olan tat farkı, mangal közünden aldığı tütsü aromasından gelir. Közlenmiş patlıcan konservesi bir seçenek olsa da evde yapılmış bir patlıcan közlemesinin yerini tutmaz.Peki evde patlıcan közlemesi nasıl yapılır? Patlıcan közlemesinin püf noktaları nelerdir?

FIRINDA PATLICAN KÖZLEME TARİFİ:

MALZEMELER

İstediğiniz kadar patlıcan
Pişirmek için yağlı kağıt

YAPILIŞI

Patlıcanları güzelce yıkayın. Daha sonra kurulayarak çatalla her yerinden delikler açın.

Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

220 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Soğuduğunda kabuklarını soyarak yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

FIRINDA PATLICAN KÖZLEMENİN PÜF NOKTALARI

  • Patlıcanlarınızı fırına koymadan önce mutlaka çatal ile her yerini delmelisiniz.
  • Patlıcanlarınızı közlerken tepsiye yağlı kağıt sermelisiniz.
  • Közlediğiniz patlıcanlarınızı soyduktan sonra buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya kaldırabilir, istediğiniz zaman buzunu çözdürüp kullanabilirsiniz.
  • Fırında sadece patlıcan değil aynı şekilde kapya biberleri de közleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir