Home / Sebze Yemekleri / Patlıcan Kapama

Patlıcan Kapama

Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler
5 adet patlıcan
3 adet orta boy patates
1 adet soğan
300 gr kıyma
2 tane biber
1 tane domates
Karabiber
Toz biber
Tuz
Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı
Patlıcanlarımızı şeritler halinde soyup uzun uzun doğrayalım.
Patateslerimizide yuvarlak şekilde doğrayıp yağda kızartalım.
Bu arada soğanımızı ve biberimizi doğrayıp kıymayla beraber tavada biraz kavuralım ve en son domates ve baharatlarımızı ekleyip biraz pişirip kapatalım.
Bir kasenin içine patlıcanlar dışarı taşacak şekilde önce patlıcan sonra patates dizelim ve ortasına kıymamızdan koyup taşan kenarları kapatalım ve pişireceğimiz tepsiye çevirelim.
Hepsi bitince bir kaşık salçayı suyla açalım ve üzerlerine gezdirip 180°fırında 20 dk pişirelim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir