Home / Sebze Yemekleri / Patlıcan Kapama Tarifi

Patlıcan Kapama Tarifi

Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler
5-6 adet patlıcan
4 adet patates
Nane ve kekik
Tuz
İç Malzemesi ;

600 gr kuş başı et
4 adet yeşil biber
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı bul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
3 adet domates
Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyalım ve uzunlamasına ince doğrayalım yıkayıp suyunu süzdükten sonra tuzlayalım patatesleri de soyalım.
Uzunlamasına ince doğrayalım yuvarlak şekilde yıkayalım suyunu süzdükten sonra tuz, kekik ve nane ekleyelim karıştıralım yağda ikisini de kızartalım.
Bir taraftan da bir tavaya kuş başı doğranmış etimizi alalım ve kendi suyunda suyunu çekene kadar pişsin.
Suyunu çekince yağını biberini salçasını soğanı karabiber, pul biber ve tuzunu hepsini ekleyip pişirelim.
Borcamı yağlamadan kenarlarına patlıcanları ortasına patatesi dizelim.
Pişen eti ortasına dökelim ve üzerine rendelenmiş domatesimizi ekleyelim ve kalan patatesi düzelim.
Üzerine patlıcanları kapatalım ve pişmesi için 200 derece fırına verelim üzeri kızarana kadar pişsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir