Home / Pasta Tarifleri / Patatesli yufka böregi tarifi

Patatesli yufka böregi tarifi

Çok pratik ve lezzetli.

Malzemeler:
– 5 adet yufka
– 5 adet büyük boy patates
– 5 dal maydanoz
– pul biber
– karabiber
– tuz
– zeytinyağ
– yufkalar için; su sıvı yağ ve sade soda

Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayalım ve haşladığımız patatesleri çatalla ezelim.
Tüm harç malzemelerimizi patateslerin üzerine ilave edelim. En son zeytin yağını da ekleyip hepsini iyice karıştıralım.
İç harca dilediğiniz gibi farklı türden baharatları ya da malzemeleri (nane, dere otu ya da kaşar peynir vb.) ilave edebilirsiniz.
Patatesli harcımızı kenarda dinlenmeye bırakalım.şu sıvı yağ ve sosyal bir kapta karıştırın. Yufkalı ikiye bölün.Yufkanın düz kenarını kendimize çevirelim. Fırça yardımıyla yufkanın her yerine karışımdan yedirelim.
Yufkanın üzerine patatesli harçtan koyalım.
Yufkayı rulo şeklinde saralım.
İlk sardığımız yufkayı kendi etrafında çevirerek gül böreği şekli verelim ve yağlanmış tepsinin tam ortasına yerleştirelim. Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayıp saralım, sonra ilk böreğin devamı olacak şekilde sararak tepsiye yerleştirelim.
Kalan karışımın içerisine bir yumurtanın sarısını ekleyelim ve çırpalım. Sonra fırça ile patatesli böreğin üzerine sürelim.
Böreğin üzerine çörek otu ve susam serperek süsleyelim.
Patatesli Böreği 180 dereceli önceden ısınmış fırında 30 dakika kadar, böreğin üzeri kızarana dek pişirelim.
Patatesli börek piştikten sonra fırından çıkarıp 5 – 10 dakika havalandıralım ve sonra afiyetle yiyelim.

patatesli börek
patatesli börek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir