Home / Sebze Yemekleri / Patates Mantısı Tarifi

Patates Mantısı Tarifi

Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
2 iri patates
2 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri İçin ;

1 diş sarımsak rendesi
5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt
Sosu İçin ;

3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Biraz tuz
Patates Mantısı Tarifi Yapılışı
Sunumu şık, yapımı kolay ve lezzetli porsiyonluk patates mantısı??

Patatesi haşlayıp tuz ve baharatla püre haline gelene kadar ezin.
Sıcağı çıkınca ince kıyılmış maydanoz ekleyip elinizle karıştırın.
Daha pratik ve hoş görünsün derseniz, küçük silikon kalıplarla şekillendirebilirsiniz.
Yumurta kadar parçalar alıp çok inceltmeden çanak şekli verin. Eğer şekil verirken, patates harcı dağılıyorsa biraz buzdolabında dinlendirin.
Çanakların içlerini çırpılmış sarımsaklı yoğurtla doldurun.
Yağı kızdırıp az tuz ile salçayı kavurun, biraz su ekleyip pürüzsüz kıvama getirin.
Salçalı sosu çanaklara gezdirip üzerini maydanoz veya nane ile süsleyip servis yapın.
Ben birazını da yuvarlayarak yaptım, öyle daha pratik oldu. Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir