Home / Çorba Yemekleri / Oba Çorbası Nasıl Yapılır?

Oba Çorbası Nasıl Yapılır?

Oba Çorbası Malzemeleri
Yarım kilo mantar
2 kaşık tereyağı
4 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 litre et suyu
3 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Hamuru için:
1 çay bardağı un
1 çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
Oba Çorbası Nasıl Yapılır?
Tencerede 2 kaşık tereyağ eritilir ve un eklenip kavrulur.
Rengi dönünce üzerine çırpılarak soğuk süt konur. Et suyu ilave edilip kaynayana kadar çırpılır.
Un, su, tuz ile hamur yoğurulur. Nohut büyüklüğünde sıkılarak kaynayan çorbaya bırakılıp kısık ateşte pişirilir.
Mantarlar ve havuçlar küçük küçük doğranır ve tereyağında kavrulup çorbaya ilave edilir. Tuzu ve karabiberi atılıp 1 taşım kaynayınca ocaktan alınır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir