Home / Pasta Tarifleri / Midye Poğaça Tarifi Yapılışı

Midye Poğaça Tarifi Yapılışı

Midye Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 yumurta (Sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çay bardağı eritilmiş Teremyağ Gurme Kaymaklı
3-3, 5 su bardağı arası un (200 ml. lik bardakla)
Arası için

3 yemek kaşığı eritilmiş Teremyağ Gurme Kaymaklı
İçi için

Beyaz peynir isteğe göre maydanoz
Midye Poğaça Tarifi Yapılışı
Ilık süt, şeker ve mayayı karıştırma kabına alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
Üzerine 1 çay bardağı eritilmiş Teremyağ Gurme Kaymaklı, yumurta akı, sirke, un ve tuzunu ekleyip, çok hafifçe ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Üzerini streç filmle kapatıp yarım saat mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamuru 6 bezeye ayırıyoruz. Her bezeyi pasta tabağı boyutunda açıp katlar arasına Fırça yardımıyla Teremyağ dan sürüyoruz. 6. kattan sonra yağlamıyoruz.
Hamuru rulo haline getirip 2-3 cm genişliğinde kesiyoruz.
Elimizle hafifçe bastırarak açıp ortasına iç harçtan koyup ikiye katlayarak şekillendiriyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 15 dk. daha mayalandırdıktan sonra yumurta sarısı sürüp önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir