Home / Yöresel Yemekler / Mantı nasıl yapılır en kolay tarif

Mantı nasıl yapılır en kolay tarif

TARİFİN MALZEMELERİ

► 3 adet yufka
► 300 gr kıyma
► Bir çay bardağı sıvı yağ
► 1 orta boy soğan
► Karabiber
► Tuz
TARİFİN HAZIRLANIŞI

Pratik Mantı Tarifi için ilk başta soğanımızı rendenin ince dişi ile rendeliyoruz. İçine karabiber, tuz ve kıymaymamızı katıp içmalzememzi hazırlıyoruz.Sonra hazır yufkamızın birini tezgahımızn üzerine açıyoruz. Yufkamızın her üzerine katıyağımızı sürüp malzememizi resimdeki gibi katlıyacağımız tarafına ekleyip malzemeleri taraftan başlayarak rulo halinde sarıyoruz.
Şimdi’de rulomuzu eşit parçalar halinde bir bıçak yardımı ile kesiyoruz resimdeki şekilde oluyor zaten.Sonra bir fırın tepsisinin dibine yağlı kağıt serip kestiğimiz parçaları diziyoruz aynı resimde olduğu gibi .

Fırınınızı 180’c de ısıtılmış fırınımızda pişiriyoruz. İstediğiniz oranda piştikten sonra tercihen pembeleşmesi iyidir ama bazı kişiler biraz daha pişkin sever tercihe göre.
Piştikten sonra servis tabaklarınıza alıp ister sarımsaklı yoğurt ister köy yoğurdu arzunuza göre üzerine ekleyip Üzerinede tereyağlı kırmızı biber veya salçalı salçalı sos döküp servis yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir