Mantar Sote için:
- 1 paket kültür mantar
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kabak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- İstenilen çeşitli baharatlar
Arası için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 küçük diş sarımsak
Üstü için:
- Zerdeçal
- Pulbiber
- Keten tohumu
Kabaklı Mantar Sote Tarifi Yapılışı
- Soğanlar yemeklik küçük küçük doğranır.
- Yağ ile soğan kavrulur. Ardından salçalar eklenir.
- Dikine kesilen mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu salacaktır. Çekene kadar kavrulur.
- Kabaklar spagetti gibi uzun ve ince şeklinde doğranır. Mantar kavurmaya eklenir. Bazı kabaklar suyunu salar. Bu durumda kabaklar da suyunu çekene kadar kavrulur.
- Kavrulduktan sonra eğer çok kuru olursa yarım su bardağı su baharatlarla birlikte ilave edilir.
- Yoğurdu çatalla çırpıp pürüzsüz bir kıvam elde edilince sarımsak rendesi ilave edilir.
- Bir kaseye sırayla sote-yoğurt-sote-yoğurt şeklinde koyulur. Üstünü baharatlarla dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Bu sağlıklı bir ana öğün olduğu için yağı az tuttum. Tuz hiç koymadım. Tabiki de isteğinize göre yağ ve tuz ayarlanabilir. Fakat bence yağ tam kıvamında. Belki tuz ekleyebilirsiniz 🙂
İlk Yorumu Siz Yapın