Home / Pasta Tarifleri / Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 adetyumurta1,5 su bardağıtoz şeker1 adetrendelenmiş limon kabuğu2 yemek kaşığılimon suyu1/2 su bardağıayçiçek yağı1 su bardağısüt3 su bardağıun1 paketvanilya1 paketkabartma tozuKek kalıbını yağlamak için:1 yemek kaşığıtereyağı
Limonlu Kek Tarifinin Pişirme Önerisi
Daha yoğun bir limon tadı elde etmek istiyorsanız tarife ½ su bardağı limonata ekleyebilirsiniz.

Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurta ve toz şekeri, bir çırpıcı yardımıyla krema halini alana kadar çırpın.

Sırasıyla; süt, ayçiçek yağı ve limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha çırpın.

Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra karıştırın.

Yağladığınız kek kalıbına harcı boşaltın ve eşit oranda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

Hazırladığınız limonlu keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.

İçini çekmesi için keki dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Limonlu Kek Tarifinin Servis Önerisi
Eritilmiş beyaz çikolata ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir