Home / Sebze Yemekleri / Lahana Dolusu Tarifi Yapılışı

Lahana Dolusu Tarifi Yapılışı

Lahana Dolusu Tarifi İçin Malzemeler
1 orta boy lahana
Lahanayı haşlamak için; su
Tuz
İç harcı için;

200-250 gr kadar kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
2 su bardağı sıcak su
Üzerine;

1 su bardağı lahana turşusunun suyu yada 1 limon
Lahana Dolusu Tarifi Yapılışı
Öncelikle lahanamızı tuzlu suda haşlıyoruz(sarma yapacakmışız gibi)
İç harcızı hazırlamak için soğanı küp küp doğrayıp kavuruyoruz.
Soğanlar pembeleşmeye başlayınca kıymayı ekliyor ve kavurmaya devam ediyoruz.
Kıyma suyunu çektikten sonra salçayı ekliyoruz ve ezip iyice karıştırıyoruz.
Yıkadığımız pirinçi, sumak, tuz, karabiber ve kuru naneyi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Son olarak 2 bardak sıcak suyu ekleyip harcımızı suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Harcımız piştikten sonra fırın tepsimize bir kat lahanayı diziyoruz.
Lahananın üzerine harcımızdan yayıyoruz ve bir kat daha lahana diziyoruz(resimlerde var)
Bir kat lahana bir kat kıymalı harç olacak şekilde malzemeler bitene kadar devam ediyoruz.
Bu şekilde malzemeleri bitirdikten sonra yemeğimizi fırına vermeden önce dilimliyoruzki üzerine ekliyeceğimiz ekşiyi iyice çeksin.
Dilimlediğimiz yemeğimizin üzerine son olarak 1 bardak turşu suyunu yada 1 limonu (lahana turşusu yoktu ben limon kullandım) ekliyoruz, üzerine hafif geçecek kadar sıcak su ve biraz sıvı yağ gezdiriyoruz.
Önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 30-40 dk (üzeri kızarana kadar) pişiriyoruz
afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir