Home / Pasta Tarifleri / Kupta Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

Kupta Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

Kupta Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
7-8 tane etimek
Karamelize şerbeti için:

1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Muhallebisi için :

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 pk vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Ganaj için :

1 çay bardağı krema
Yarım çay bardağından biraz fazla damla çikolata
Kupta Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
Toz şekeri tavaya alıp karamelize edelim ,daha sonra üzerine suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Şeker tamamen eridikten sonra bir kenara alalım 4-5 dk dinlendirelim.
Borcamı içine etimekleri dizelim üzerine KARAMELİZE şerbeti gezdirelim ve kenara alalım.
Muhallebisi için vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocakta pişirelim, ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyelim güzelce karıştıralım.
Yumuşamış olan etimekleri kuplara yerleştirelim.
Üzerine muhallebiden pay edelim.
Son olarak kremayı ocakta ısıtalım sakın kaynatmayın ısınması yeterli?
Ocaktan alıp çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
Kupların üzerine pay edelim.
Daha sonra dolaba kaldırıp 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir