Home / Et Yemekleri / Kıymalı Rulo Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

Kıymalı Rulo Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

Kıymalı Rulo Patates Tarifi İçin Malzemeler
Kıymalı Harç İçin:
2 yemek kaşığızeytinyağı
1 adetsoğan
1 adetçarliston biber
200 gramkıyma
1 çay kaşığıkarabiber
1 tatlı kaşığıtuz
2 çay kaşığıpul biber
1 yemek kaşığıdomates salçası
2/3 su bardağısu
150 grammozzarella peyniri
Patatesler İçin:
3 adethaşlanmış patates
4 adetyumurta
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
1 çay kaşığıkimyon
1 çay kaşığıkarabiber
1 yemek kaşığıun
Kıymalı Rulo Patates Tarifinin Püf Noktası
Yağlı kağıdı yağlamak patatesin rulo şeklini alabilmesi için ve kolayca kağıttan çıkması için gereklidir.

Kıymalı Rulo Patates Tarifinin Pişirme Önerisi
Fansız programda pişirmek daha puf dokulu bir patates taban elde etmenize yardımcı olur.

Kıymalı Rulo Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Patateslerin Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun.

Haşlanmış patatesleri bir çatal yardımıyla iyice ezin ve püre kıvamına getirin.

Yumurtaları ezdiğiniz patateslerin üzerine ekleyin ve güzelce karıştırın.

Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyonu ilave ederek karışımı spatula yardımıyla karıştırın.

Kıvamına da kontrol ederek bir yemek kaşığı un ekleyin ve patatesli harca yedirin.

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınmasını bekleyin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve yağlı kağıdı da zeytinyağıyla yağlayın.

Patatesli harcı tepsiye yağlı kağıdın üzerini kaplayacak şekilde yayın.

20-25 dakika kadar üstü hafif kızarana kadar pişirin.

Kıymalı Harcın Hazırlanışı:
Harcı hazırlayacağınız tavayı ısıtın.

Isınan tavada zeytinyağını ısıtın.

Soğanı hafif kavurun ve çarliston biberi ilave edin.

Kıymayı ve baharatları da ilave edip çevire çevire pişirin.

Domates salçasını ekleyerek bir miktar daha kavurun.

2/3 bardak suyu tavaya ekleyin ve karıştırın. Birkaç dakika daha kıymayı harcı pişirmeye devam edin.

Fırından çıkardığınız patatesli harcın içine kıymalı harcı yayın ve üzerine mozzarella peynirinin yaklaşık 100 gramını ilave edin.

Rulo şeklinde sarın ve üzerine kalan mozzarella peynirini rulo patates üzerine serpin ve 10 dakika daha fırında pişirin.

Pişen rulo patatesi tabağa alın ve üzerine maydanoz serperek servis edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun!

Kıymalı Rulo Patates Tarifinin Servis Önerisi
Maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir