Home / Yöresel Yemekler / Kıymalı Krep Tarifi

Kıymalı Krep Tarifi

Kıymalı Krep Tarifi İçin Malzemeler
Yok böyle bir lezzet dedirten yemek yada börek her amaca uygun☺️

Krep için;

2 yumurta
1, 5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
Kıymalı harç için;

300 gram kadar kıyma
1 soğan
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
2 domates
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, kekik
2 diş sarımsak
Beşamal sos için;

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kavrulmuş un
Tuz, Karabiber
1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar
Kıymalı Krep Tarifi Yapılışı
Krep malzemeleri pürüzsüz olana kadar çırpılır.
Orta boy tavada bir kepçe döküp arkalı önlü pişirilir.
İç harcı yapalım. Soğan ince ince doğrayıp kıyma ile iyice kavuruyoruz.
Biberleri de ekleyip kavurduktan sonra salçaları ekleyip kavuruyoruz.
Domates, küçük küçük doğranmış sarımsaklar ve baharatları ekleyip biraz pişirdikten sonra altını kapatıp, ince ince kıydığımız maydanozları ekliyoruz.Harcımız hazır.
Beşamel sosun yapımından bir çoğumuz hoşlanmayız ama çok kolay bir yöntemim var.
Kaynamış süte ılık suda açtığımız kavrulmuş unu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz kıvam aldığın da altını kapatıyoruz.
Ocaktan almadan biraz tuz ve karabiber ekliyoruz. Sosumuz hazır.
Kreplerin ortasına iki yemek kaşığı harçtan koyup sarıp borcama diziyoruz, üzerlerine beşamel sos döküp ve önceden ısınmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Üzeri kızarınca rendelenmiş kaşar eklenip, kaşar da kızardığında ise fırından alıyoruz. Servise hazır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir