Home / Sebze Yemekleri / Kıymalı Kapuska

Kıymalı Kapuska

Kıymalı Kapuska Tarifi İçin Malzemeler
Orta boy lahananın yarısı
1 adet kuru soğan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Kıymalı Kapuska Tarifi Yapılışı
Öncelikle tenceremizi ocağa alıyoruz
Sıvı yağımızı koyup altını açıyoruz.
Küp küp doğradığımız soğanlarımızı hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz(ben 1 çay kaşığı toz şeker atıyorum bu sırada daha lezzetli oluyor)
Kıymamızı ekliyoruz, onu da tane tane olana kadar kavuruyoruz üzerinize salçamızı da ekleyip biri iki tur döndürüyoruz.
Üzerine yıkayıp serçe parmak büyüklüğünde doğradığımız lahanalarımızı ekliyoruz(tuzu bu aşamada koydum)
Lahanalar senişip suyunu salana kadar (ortalama 10 dk) çeviriyoruz.
Lahanaların rengi şeffaflaşmaya başlayınca üzerini geçmeyecek kadar sıcak suyumuzu ekliyoruz.
Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Lahanaların en kalın olanına bakıp elimizle eziliyorsa altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir