Kış Tatlısı Tarifi Yapılışı

Kış Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy yarım bal kabağı
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • Ceviz ya da fındık
  • Tahin

 

Kış Tatlısı Tarifi Yapılışı

kış tatlısı

  1. Öncelikle kabağımızı soyup küp küp doğrayıp tenceremize koyduk.
  2. Sonra şekeriyle birlikte 1 saat beklettik (kendi suyuyla pissin diye ).
  3. Kısık ateşte yarım saat pişmesi bekledik ara ara kontrol etmenizde fayda var kabağa göre pişme süresi değişebiliyor.
  4. Pişen kabaklar soğuduktan sonra üzerine ceviz ya da fındık ve isteğe göre tahin dökülerek servis edilebilir. Afiyet olsun 🙂




İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir