Home / Tatlı Tarifleri / Kiraz reçeli tarifi

Kiraz reçeli tarifi

Kiraz reçeli tarifi için malzemeler
500 g sarı kiraz
500 g kırmızı kiraz
1 kg toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kiraz reçeli Nasıl Yapılır
Kahvaltıda kızarmış ekmekle birlikte yiyeceğiniz nefis kiraz reçeli tarifimiz 😉

Kirazları yıkayıp süzün. Çekirdeklerini çıkartın. Suyu ve şekeri tencereye aktarın. Toz şeker iyice eridikten sonra 10 dakika kaynatın.
Kirazları suyuyla birlikte (Çekirdeklerini çıkartırken suyu akacaktır, bu suyu atmayın) ilave edin. Önce yüksek ateşte 3 dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın. 20 dakika bu şekilde kaynatmaya devam edin.
Ocaktan almadan önce limon suyunu sıkın ve hızlıca karıştırıp hemen ocaktan alın. Tencerenin kapağı açık olacak şekilde, üzerine ince bir tülbentle örtüp oda ısısında 4-5 saat dinlendirin. Daha sonra temiz büyük bir kavanoza veya küçük kavanozlara aktarın. Kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir