Kemikli Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dana eti kemikli
- 2 adet havuç
- 3 adet patates
- 5-6 adet arpacık soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 7-8 dal maydanoz
Kemikli Et Haşlama Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kemikli etlerimizi yıkayıp derin bir tencereye alalım üzerine çıkacak kadar su ekleyip 40- 45, dk pişirelim.
- Etin pişmesine göre de süresi değişebilir.
- Ara ara karıştıralım üzerine çıkan köpükleri alalım.
- Etimiz pişince süzelim tencereye tereyağını ekleyip eritelim ayıklanmış arpacık soğanları halka halka doğranmış patatesleri ve 3 diş sarımsakları ekleyip biraz kavuralım
- 5- 6 dk daha sonra kemikli eti ve süzdüğümüz kemik suyunu tuzunu karabiberini de ekleyip 15- 20 dk pişirelim.
- Etimiz kemikten ayrılıyorsa pişmiş demektir servis tabağına alınca üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz afiyetler olsun 👌.
İlk Yorumu Siz Yapın