Kemikli Et Haşlama Tarifi Yapılışı

Kemikli Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana eti kemikli
  • 2 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 5-6 adet arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 7-8 dal maydanoz

Kemikli Et Haşlama Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kemikli etlerimizi yıkayıp derin bir tencereye alalım üzerine çıkacak kadar su ekleyip 40- 45, dk pişirelim.
  2. Etin pişmesine göre de süresi değişebilir.
  3. Ara ara karıştıralım üzerine çıkan köpükleri alalım.
  4. Etimiz pişince süzelim tencereye tereyağını ekleyip eritelim ayıklanmış arpacık soğanları halka halka doğranmış patatesleri ve 3 diş sarımsakları ekleyip biraz kavuralım
  5. 5- 6 dk daha sonra kemikli eti ve süzdüğümüz kemik suyunu tuzunu karabiberini de ekleyip 15- 20 dk pişirelim.
  6. Etimiz kemikten ayrılıyorsa pişmiş demektir servis tabağına alınca üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz afiyetler olsun 👌.




İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir