Home / Pasta Tarifleri / Kaymaklı Cevizli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Kaymaklı Cevizli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Kaymaklı Cevizli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 tatlı kaşığıkuru maya1/2 su bardağıılık süt4 yemek kaşığısıvı yağ1 tatlı kaşığıtuz1 yemek kaşığışeker3 su bardağıun100 gramkaymak1 su bardağıceviz içi (iri parçalanmış)Üzeri için:1 adet küçük boyyumurta2 yemek kaşığısusam
Kaymaklı Cevizli Poğaça Tarifinin Pişirme Önerisi
Ceviz yerine fındık, badem ya da dilediğiniz başka bir kuru yemiş çeşidini kullanarak poğaçalarınızı hazırlayabilirsiniz.

Kaymaklı Cevizli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Mayayı yoğurma kabına alarak ılık süt ile karıştırarak çözdürün.

Üzerine sıvı yağı, tuzu ve şekeri ekleyip güzelce karıştırın.

Un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve üzerini bir bezle kapatarak yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın.

Dinlenen hamuru ikiye bölerek her iki hamuru da dikdörtgen şeklinde, yarım parmak inceliğinde açın.

Hamurların üzerine kaymağı sürün ve üzerine kıyılmış ceviz serpin.

Hamurları rulo yaparak 2-3 parmak kalınlığında dilimleyerek 20 parça elde edin.

Kestiğiniz dilimleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir