Home / Yöresel Yemekler / Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
3 adet patlıcan
3 adet biber
300 gr kıyma
2 baş soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates
2 kaşık salça
Pul biber
Kırmızı toz biber
Kekik
Nane
Tuz
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
İlk önce patlıcanı çizgili bi şekilde soyalım yarım saat tuzlu suda bekletelim ve daha sonra az bir yağda kızartalım.
Bir tavaya da az sıvı yağ koyup kıymayı ekleyelim ve yarım çay bardağı kadar da su ekleyip, pişmesini bekleyelim.
Soğanı,biberi küp küp doğrayıp, kıymaya ekleyelim sırasıyla domatesleri küp küp doğrayalım ekleyelim salça ve baharatları ekleyip pişirelim.
Borcama patlıcanları koyalım ve ortadan bıçakla kesip,karnını açalım kıymalı harcı ekleyelim.
Bir kapta 1 kaşık salça ve suyu karıştırıp, borcama dökelim fırına atalım 180 derece de 25 dk kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir