Home / Sebze Yemekleri / Karamelize Soğan Tarifi

Karamelize Soğan Tarifi

Karamelize Soğan Tarifi İçin Malzemeler
3 adet kuru soğan
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı tereyağ
Karamelize Soğan Tarifi Yapılışı
Merhaba Arkadaşlar,

Karamelize soğanımız çok pratik bir tariftir. Hamburgerlerimizde, sandviçlerinizde, et ve tavuk yemeklerimizin yanında sunabileceğimiz bir tariftir.

Soğanımızı piyaz yani yarım ay şeklinde doğruyoruz. Tavamıza yağımızı alıp eritiyoruz. Doğradığımız soğanları ilave ediyoruz. Yumuşayana kadar harlı ateşte kavuruyoruz. Şekerimizi atıyoruz ve altını kısıp yaklaşık 15 dakıka kavuruyoruz. Karamelize dönüyor. İstediğimiz karamelize ulaşınca sirkemizi ilave edip 5 dk daha kavurup altını kapatıyoruz.

Afiyet Olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir