Home / Et Yemekleri / Kadınbudu köfte tarifi

Kadınbudu köfte tarifi

Kadınbudu köfte tarifi için malzemeler

  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1.5-2 su bardağı su
  • 500 g kıyma
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı galeta unu

Kadınbudu köfte Nasıl Yapılır

  • Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin. Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında pirinç ve suyu ekleyin. Pirinçler suyu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın. Kıymayı geniş bir karıştırma kabına alın. Yumurtaları ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. İnce kıydığınız maydanoz ve pirinçli karışımı ilave edip yoğurun.
  • Harçtan bir yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şeklini verin. Fırın tepsisine galeta unu serpip köfteleri üzerine yerleştirin. Üzerlerine bir miktar daha galeta unu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir