Home / Sebze Yemekleri / Kabak Mücver Tarifi Yapılışı

Kabak Mücver Tarifi Yapılışı

Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler
3 adet orta boy yeşil kabak
1 adet orta boy kuru soğa
bir tutam maydanoz bir tutam dere otu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kuru nane (kuru nane çok yakışıyor ) bir çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat
4-5 yemek kaşığı un (unu kıvam arttırıcı olarak kullanıyoruz göz kararı kullanmanızı öneririm )
1 yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için

2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Kabak Mücver Tarifi Yapılışı
Selam hanımlar yapımı kolay ama tadı efsane bir tarifim var ? umarım sizde keyifle yapar afiyetle yersiniz.

Üç orta boy kabağımızı soyalım. Sonrasında rendemizin kalın tarafıyla rendeleyelim (başka tariflerde suyunu dokun der kabakların ben sıkmıyorum kıvam aldırırken bu su etkili ve leziz bence )
Üzerine soğanımızı rendeleyelim ve maydanoz dere otumuzu ince ince kıydıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip harmanlayalım.
En son karbonatı ilave edip unu göz kararı ekledikten ettikten sonra koyu kıvamlı bir harç elde etmiş olacağız tavamızda ısıttığımız yağa kaşık kaşık dökerek kızartalım.
Kızarttığımız mücverlerimizi kağıtt havlu üzerine alıp fazla yağını aldıralım.
Sonrasında servis tabağımıza alıp sıralayalım. Sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayıp soframızda afiyetle yiyelim ??

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir