Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
3 adet kabak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz karabiber pulbiber
Süt
Dereotu
Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı
- İnce doğranmış soğan sıvı yağ ve tereyağda kavrulur.
- Üzerine 2 kaşık un konur ve kavurmaya devam edilir.
- Kabaklar soyulur ve istenen büyüklükte doğranır.
- Üzerine 3-4 bardak su konur pişmeye bırakılır.
- Kabaklar piştikten sonra blenderdan geçirilir.
- Pişen çorba koyuluğuna göre yavaş yavaş süt eklenerek açılır.
- 5 dk daha kaynatılır.
- Pişen çorbaya dereotu doğranır. Üzerine pulbiber yakılır ve servise sunulur.
Afiyet olsun
İlk Yorumu Siz Yapın